Aktivnosti u prvom tromjesečju projekta UČENJE JE ZABAVA

U našem udruženju, tokom proteklog period, sa početkom od 01.09. ove godine započeto je izvođenje projekta ”Učenje je zabava” u okviru kojeg smo imali razne aktivnosti. Što je bitno za istaknuti jesu naše edukativne i kreativne radionice za djecu kojih je u ovom periodu realizirano 3 na temu: saobraćaj, jesen, dječija prava. Time su djeca učila kako sigurno učestvovati u saobraćaju, godišnja doba, jesenje plodove, neka od osnovnih dječijih prava i tome slično, a zatim su izrađivani kreativni radovi na spomenute teme čime smo poticali njihovu maštu, kreativnost, motoričke vještine, preciznost i ustrajnost u izvršenju zadataka.

Ovim projektom jedan od zadataka bio je i organizirati kreativne radionice za roditelje sa njihovom djecom, što je bilo nešto novo za njih i učestvovali su vrlo rado. Izrađivali su već poznate ukrasne vazne, zatim čestitke povodom nadolazećih praznika. Ovakvih sastanaka od početka realizacije projekta bilo je tri, a slike možete pogledati na našoj facebook stranici I mi postojimo (We exist too).

Udruženje je pored ovih aktivnosti učestvovalo na seminarima, okrluglim stolovima i sl. U cilju unapređenja udruženja ali i poboljšanja stanja djece sa teškoćama u društvu. Ostvarili smo suradnju sa Ministarstvom obrazovanja USK-a gdje smo prisustvovali radnom sastanku na temu Inkluzija djece sa teškoćama. Zatim u našem gradu sastali smo se sa članovima OSCE-a kako bi raspravljali o temi i pronašli rješenja kako graditi koheziju u lokalnoj zajednici Velike Kladuše, u okviru organiziranog okruglog stola.  Neke od aktivnosti koje bi još istakli je i naša posjeta vrtiću ”Kolibrić” povodom dana Dječije nedjelje i prisustvovanje priredbi povodom Dana državnosti koju je organizirala Prva osnovna škola.

O ovim našim aktivnostima smo obavještavali javnost putem naše facebook stranice I mi postojimo.

Nadamo se da ćemo i u narednom periodu učestvovati na raznovrsnim sastancima i aktivnostim kako bi naša djeca stekla nova iskustva i poboljšalo se njihovo stanje u društvu, te ostvariti sve zacrtane aktivnosti našim projektom.

Translate »