Članovi Udruženja „I mi postojimo“ priredili priredbu humanitarnog karaktera

VELIKA KLADUŠA – U petak 28. juna u gradskoj sportskoj dvorani Udruženje djece i roditelja s posebnim potrebama „I mi postojimo“ priredili su priredbu humanitarnog karaktera i pokazali rezultate svog rada i rada njihovih stručnih odgajateljica. Djeca s posebnim potrebama predstavili su se recitacijama, plesom i igrokazom i time pokazali da se ne razlikuju od drugih te da su punopravni članovi društva.

„To smo mi djeca posebnih sposobnosti“, je poruka kojom su se ova djeca predstavila, te su dali doznanja široj javnosti da oni imaju pravo na igru, obrazovanje, smjeh i druženje. „Ako smo drugačiji, ne znači da smo manje važni“, poručila su djeca, njihove mentorice i predsjednica Udruženja „I mi postojimo“ Umija Pajazetović u svom obraćanju.

Podršku članovima Udruženja svojim nastupom dali su sva tri velikokladuška vrtića, članovi Connecting Classrooms JU „Gimnazija“ i mlađi članovi folklorne sekcije KUD-a „Tono Hrovat“. Ukupan iznos prikupljenih sredstava od 1.850 KM je namjenjen radu ovog Udruženja.

Nakon dječijih izvedbi Umija Pajazetović, predsjednica Udruženja uručila je zahvalnice koje su dodjeljene Velidu Mušedinoviću koji je svoju osvojenu nagradu za literarni rad od 50 KM, poklonio Udruženju, te su dodjeljene zahvalnice za sva tri vrtića, učenicima JU Gimnazije i KUD-u „Tono Hrovat“ koji su podržali ovo udruženje.

Izvor vijesti: ReprezenT

Translate »