Kraj projekta “Jednaka prava za sve”

Umjesto okruglog stola kako je prvenstveno bilo planirano za kraj projekta, odlucili smo da cemo lakse doprinijeti do veceg broja ljudi organiziranjem priredbe u Gradskoj sportskoj dvorani, sto smo na kraju I ucinili.

Pripreme su tekle vremenski nesto oko mjesec dana kroz koje su nam se izmjenjivale razne emocije, kako nas voditeljica tako I djece, tako da je bilo dana kada smo mislili da necemo moci da izvedemo ono sto smo I zamislili. Srecom, nije dzaba u narodu ostala ona da se trud uvijek isplati, pa tako I u nas. U petak 28.06. s pocetkom u 18.00 sati odrzali smo svoju prvu priredbu pod nazivom “Jednaka prava za sve”. Cilj priredbe bio je prvenstveno osvjescivanje gradana naseg grada, prezentacija naseg rada kroz projekt I nasih postignuca, kao I prikupljanje sredstava za rad Udruzenja.  

Osvjescivanje gradanja vjerujemo da nam je uspjelo, gledajuci na reakcije prisutnih za vrijeme izvodjenja tacaka nase djece. Ono sto nam je ostalo zao nakon svega, jeste manji odaziv gradana nego smo prvo mislili, kao I nedolazak predstavnika politckih vlasti.

Pored nasih ucenika, ucesce u priredbi uzeli su I nasi prijatelji iz vrtica; JU “Gradsko obdaniste”, “Lily” i “Kolibric”, kao I grupa gimnazijalaca “Connecting Clasrooms” I mlada folklorna grapa KUD-a “Tono Hrovat”. Veliko im hvala za to!

Da se podsjetimo; projekt “Jednaka prava za sve” poceo je s realizacijom 01.07.2012. godine,a obuhvatao je dvije faze. Prva faza je pretpostavljala renoviranje postojece prostorije, a druga edukaciju roditelja I djece s posebnim potrebama. Gledajuci unazad godinu dana s ponosom mozemo reci das mo postigli uspjehe gledajuci na sve ono stu su nasa djeca usvojila kroz godinu dana, sto smo nastojali I prenijeti nasom priredbom.

Slike s priredbe mozete pogledati u nasoj facebook galeriji. Priredba “Jednaka prava za sve”

Translate »