Edukacije kroz projekt “Jednaka prava za sve”

 

U saradnji s In Fondacijom iz Banja Luke I Kinderpostzegels iz Holandije Udruzenje roditelja djece I mladih s posebnim potrebama “I mi postojimo” zapocelo je 01.07.2012. sa realizacijom projekta “Jednaka prava za sve”. Navedeni projekt se sastoji od dvije faze; prva faza obuhvata sanaciju postojece prostorije Udruzenja, a druga faza edukaciju roditelja, te edukaciju djece s posebnim potrebama. Kraj provedbe projekta predvida se za 31.06.2013. godine.

Prva faza projekta zavrsila je s pocetkom mjeseca oktobra kada su I zavrseni radovi na renoviranju prostorije, te zapoceta druga faza edukacija roditelja I mladih s posebnim potrebama.

Edukacije smo zapoceli analizom stanja kod svakog djeteta sto nam je bila vodilja za pisanje plana I programa za svako dijete posebno.

Iako nam ostaje jos jedno tromjesecjce provedbe projekta, mozemo istaci da kod djece koja redovno pohadaju nase edukacije ostvarujemo veliki napredak, kako u socijalnom kontaktu, tako I u intelektualnom razvoju.

Redovno postavljamo slike radova i crteza nasih clanova, koje mozete pogledati i na nasoj facebook stranici. Radovi nasih polaznika

Ubuduce se nadamo da ce I roditelji djece prepoznati napredak I uspjeh djeteta, te cesce i redovnije dolaziti na edukacije.

Translate »