Aktivnosti Udruženja – proljeće 2012

 

Kada govorimo o aktivnostima i radu našeg Udruženja, moramo Vam napomenuti da nismo u mogućnosti svakodnevno stavljati i pisati nova dešavanja, jer nam to ostale obveze i briga za naše članove, ne dopuštaju. S toga, probat ćemo usvojit praksu da barem nakon mjesec-dva stavljamo naše najvažnije aktivnosti, dok pobliže aktivnosti, slike i događanja možete i redovito pratiti na našoj Facebook stranici I MI POSTOJIMO.

Mjesec mart i april su stvarno bili jako radni za sve nas u Udruženju. Kako smo se i susretali s novim članovima, tako i u ova dva mjeseca smo ostvarili značajne posjete naših sugrađana i dragih ljudi koji su nam pomogli.

Početkom mjeseca marta svojom posjetom nas je iznenadio naš sugrađanin gosp. Maho Karajić, koji radi i živi u dijaspori. Prilikom susreta i sastanka s gosp. Mahom imali smo priliku otvoreno popričati o našim brigama i problemima s kojima se susrećemo u radu našeg Udruženja. Također, važno je istaći da nakon ovog susreta s radom našeg Udruženja i drugi građani naše dijaspore bivaju upoznati o ciljevima i zadacima „I MI POSTOJIMO“ diljem SAD-a.

Kako smo i prethodno pisali, a sva djeca željno iščekivala taj dan, u mjesecu martu dobili smo donaciju gosp. Zare Hušidića. Sva djeca, redoviti polaznici, njih 18 trenutno, kao i mi edukatori dobili smo Adidas majice kratkih rukava i ruksake idealne za naše izlete. Sva djeca bila su jako sretna i zadovoljna ovom donacijom, a posebno naš član Mehmed kojem se napokon ostvario san, te pored majice i ruksaka dobio i kopačke koje su mu bile velika želja. Ovom prilikom, kako u naše, tako i u ime sve djece i njihovih roditelja odajemo zahvalnost gosp. Zari na ovoj donaciji, te se nadamo da naša suradnja neće ostati na ovome, te da će i drugi slijediti njegov primjer i našoj djeci  vraćati osmjeh na lica.

Mjesec mart smo zaključili s humanitarnom akcijom Moto kluba „Salko Dinamitaš“ iz D. Lučka, gdje se za naše članove održao humanitarni party i prikupljanje novčanih sredstava neophodnih  za rad Udruženja. Tom prilikom su se skupila novčana sredstva da bi se kupio računar neophodan za potrebe rada Udruženja.

U mjesecu aprilu, dobili smo i nove članove-polaznike naših radionica, te aktivno radili i na ostalim zadacima.  Ovaj mjesec ostvarili smo i posjetu zastupnika u skupštini USK-a gosp. Ismet Dolić kojeg smo upoznali sa svim nepravilnostima i zakonskim problemima s kojim se susreću naši članovi. Gosp. Ismet je dao punu potporu našem radu i aktivnostima, te obećao kroz zastupnička pitanja pokrenuti raspravu o ovoj ugroženoj skupini.

Najdraže nam je spomenuti i napisati vam za super proslavu rođendana naše drage Mike, Almire Brkić o kojoj smo vam pisali. Razloge za slavlje, pored 31 god. života Mika je imala stvarno ove godine na pregršt. Torta, poklone, muzika sve smo mi to imali i pripremili, i vjerujte super proslavili.

Kako se bližio i praznik rada, 1.maj, naše cure i Umija su zasukale rukave te nekoliko dana provele na Trgu mladih, ispred Robne kuće, prikupljajući donacije naših građana. Cilj prikupljanja kojeg smo i ostvarili bio je kupovina najugroženijim članovima našeg Udruženja paketa prehrane. S pomoću donacija, uspjeli smo kupiti 16 paketa prehrane u visini od 60KM, te tako na bar jedan dan unijet praznično raspoloženje ovim porodicama. Iako mnogi danas ne vjeruju, niti mogu zamisliti, upravo je hrana i dan danas najdraži poklon ovim familijama. Ovakve donacije, uistinu se pokazalo su najdragocjenije za naše članove.

Za kraj ovu priliku iskorištavamo da vas sve pozovemo da pratite našu Web stranicu s obzirom da smo radili na sustavu omogućavanja bankovnog posredovanja za uplate donacija pomoću PayPall sistema. Ovim načinom svugdje diljem svijeta klikom na ovaj link može se izvršiti donacija za rad našeg Udruženja, te tako pomoći da našoj djeci pružimo najbolje moguće od nas. Unaprijed vam veliko HVALA!

Translate »