Arhiva

Na ovom svijetu svi smo isti

Naši prijatelji iz gimnazije su za takmičenje CIVITAS odabrali temu o djeci sa teškoćama u razvoju. Naziv teme bio je „NA OVOM SVIJETU SVI SMO ISTI“. Oni su na školskom takmičenju osvojili drugo mjesto. Pred samo takmičenje, učenici su se obratili kod nas za savjet i pomoć, na što smo im velikodušno odgovorili i ustupili sve što im treba. Čak su i naša djeca za potrebe njihovog izlaganja izradili pano.

Izuzetno nam je drago da mladi našeg grada, sve više i više nji prepoznaju važnost ove tematike i otvaraju je među svojim vršnjacima. Atmosferu sa priprema i samog izlaganja možete pogledati u narednim fotografijama: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.834389946600432.1073741871.402148966491201&type=1

Pročitaj cijeli članak

Aktivnosti u drugom tromjesečju projekta „UČENJE JE ZABAVA“

U našem udruženju, tokom proteklog perioda, sa početkom od 01.09. ove godine započeto je izvođenje projekta ”Učenje je zabava” u okviru kojeg smo imali razne aktivnosti. Što je bitno za istaknuti jesu naše edukativne i kreativne radionice za djecu kojih je u ovom periodu realizirano 6 na slijedeće teme: saobraćaj, jesen, dječija prava, novogodišnji praznici, zima i zanimanja. Time su djeca učila kako sigurno učestvovati u saobraćaju, godišnja doba, jesenje plodove, neka od osnovnih dječijih prava i tome slično, a zatim su izrađivani kreativni radovi na spomenute teme čime smo poticali njihovu maštu, kreativnost, motoričke vještine, preciznost i ustrajnost u izvršenju zadataka.

Ovim projektom jedan od zadataka bio je i organizirati kreativne radionice za roditelje sa njihovom djecom, što je bilo nešto novo za njih i učestvovali su vrlo rado. U ovom periodu roditelji i djeca su izrađivali su novogodišnje ukrase, mozaik slike, te okvire za slike od kartonskog papira. Ovih sastanaka od početka realizacije projekta „Učenje je zabava“ bilo je šest, a slike možete pogledati na našoj facebook stranici I mi postojimo (We exist too).

Udruženje je pored ovih projektnih aktivnosti realiziralo i ostale redovne aktivnosti Udruženja. Povodom Novogodišnjih praznika djeca su obradovana novogodišnjim poklonima. U ovom periodu prisustovala su i sastanku u kabinetu općinskog načelnika povodom 03.12. – dana invalida.

O ovim našim aktivnostima smo obavještavali javnost putem naše facebook stranice I mi postojimo.

Nadamo se da ćemo i u narednom periodu učestvovati na raznovrsnim sastancima i aktivnostim kako bi naša djeca stekla nova iskustva i poboljšalo se njihovo stanje u društvu, te ostvariti sve zacrtane aktivnosti našim projektom.

Pročitaj cijeli članak
Translate »