Arhiva

Udruženje “Zagrljaj” iz Sarajeva paketićima obradovalo članove Udruženja “I mi postojimo”

Udruženje za pomoć djeci i osobama sa invaliditetom „Zagrljaj“ iz Sarajeva posjetilo je Veliku Kladušu u nedjelju, 12. jula i članovima Udruženja „I mi postojimo“ uručilo prigodne poklon paketiće u povodu nadolazećeg Ramazanskog Bajrama. Ovo Udruženje, iako postoji nešto duže od godinu dana, dosad je realiziralo više ovakvih akcija na području cijele Federacije BiH.

„Velikokladuško Udruženje „I mi postojimo“ ima dobru saradnju sa brojnim udruženjima iz BiH, pa tako i sa Udruženjem „Zagrljaj““ – istakla je predsjednica Udruženja „I mi postojimo“, Umija Pajazetović. (više…)

Pročitaj cijeli članak

Aktivnosti u trećem tromjesečju projekta „UČENJE JE ZABAVA“

U našem udruženju, tokom proteklog perioda, sa početkom od 01.09. ove godine započeto je izvođenje projekta ”Učenje je zabava” u okviru kojeg smo imali razne aktivnosti. Što je bitno za istaknuti jesu naše edukativne i kreativne radionice za djecu kojih je u ovom periodu realizirano 9 na slijedeće teme: saobraćaj, jesen, dječija prava, novogodišnji praznici, zima, zanimanja, proljeće, priroda I naša okolina, životinje, odijevanje i higijena tijela. Time su djeca učila kako sigurno učestvovati u saobraćaju, godišnja doba, jesenje plodove, neka od osnovnih dječijih prava, očuvanje okoliša, domaće i divlje životinje, održavanje higijena tijela i tome slično, a zatim su izrađivani kreativni radovi na spomenute teme čime smo poticali njihovu maštu, kreativnost, motoričke vještine, preciznost i ustrajnost u izvršenju zadataka.

Ovim projektom jedan od zadataka bio je i organizirati kreativne radionice za roditelje sa njihovom djecom, što je bilo nešto novo za njih i učestvovali su vrlo rado. U ovom periodu roditelji i djeca su izrađivali su okvire za slike od šperploče i papira u boji, ukrasne kutije od kartona i slamki, te slike od konca. Ovih sastanaka od početka realizacije projekta „Učenje je zabava“ bilo je devet, a slike možete pogledati na našoj facebook stranici I mi postojimo (We exist too).

Udruženje je pored ovih projektnih aktivnosti realiziralo i ostale redovne aktivnosti Udruženja. (više…)

Pročitaj cijeli članak

Na ovom svijetu svi smo isti

Naši prijatelji iz gimnazije su za takmičenje CIVITAS odabrali temu o djeci sa teškoćama u razvoju. Naziv teme bio je „NA OVOM SVIJETU SVI SMO ISTI“. Oni su na školskom takmičenju osvojili drugo mjesto. Pred samo takmičenje, učenici su se obratili kod nas za savjet i pomoć, na što smo im velikodušno odgovorili i ustupili sve što im treba. Čak su i naša djeca za potrebe njihovog izlaganja izradili pano.

Izuzetno nam je drago da mladi našeg grada, sve više i više nji prepoznaju važnost ove tematike i otvaraju je među svojim vršnjacima. Atmosferu sa priprema i samog izlaganja možete pogledati u narednim fotografijama: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.834389946600432.1073741871.402148966491201&type=1

Pročitaj cijeli članak

Aktivnosti u drugom tromjesečju projekta „UČENJE JE ZABAVA“

U našem udruženju, tokom proteklog perioda, sa početkom od 01.09. ove godine započeto je izvođenje projekta ”Učenje je zabava” u okviru kojeg smo imali razne aktivnosti. Što je bitno za istaknuti jesu naše edukativne i kreativne radionice za djecu kojih je u ovom periodu realizirano 6 na slijedeće teme: saobraćaj, jesen, dječija prava, novogodišnji praznici, zima i zanimanja. Time su djeca učila kako sigurno učestvovati u saobraćaju, godišnja doba, jesenje plodove, neka od osnovnih dječijih prava i tome slično, a zatim su izrađivani kreativni radovi na spomenute teme čime smo poticali njihovu maštu, kreativnost, motoričke vještine, preciznost i ustrajnost u izvršenju zadataka.

Ovim projektom jedan od zadataka bio je i organizirati kreativne radionice za roditelje sa njihovom djecom, što je bilo nešto novo za njih i učestvovali su vrlo rado. U ovom periodu roditelji i djeca su izrađivali su novogodišnje ukrase, mozaik slike, te okvire za slike od kartonskog papira. Ovih sastanaka od početka realizacije projekta „Učenje je zabava“ bilo je šest, a slike možete pogledati na našoj facebook stranici I mi postojimo (We exist too).

Udruženje je pored ovih projektnih aktivnosti realiziralo i ostale redovne aktivnosti Udruženja. Povodom Novogodišnjih praznika djeca su obradovana novogodišnjim poklonima. U ovom periodu prisustovala su i sastanku u kabinetu općinskog načelnika povodom 03.12. – dana invalida.

O ovim našim aktivnostima smo obavještavali javnost putem naše facebook stranice I mi postojimo.

Nadamo se da ćemo i u narednom periodu učestvovati na raznovrsnim sastancima i aktivnostim kako bi naša djeca stekla nova iskustva i poboljšalo se njihovo stanje u društvu, te ostvariti sve zacrtane aktivnosti našim projektom.

Pročitaj cijeli članak
Translate »