Arhiva

Novogodišnje druženje redovnih polaznika Udruženja

Povodom Nove godine u gradskoj sportskoj dvorani 29.12.2014. održat će se druženje redovnih polaznika Udruženja roditelja djece i mladih s posebnim potrebama „I MI POSTOJIMO“. Kao i svake godine, tako i ove donator za naše Novogodišnje paketiće je gosp. Maho Karajić koji se aktivirao sa svojim prijateljima i prikupio novce za novogodišnju proslavu i paketiće za naše polaznike. Pored samih paketića, ostala prikupljena novčana sredstva pomoći će Udruženju za tekuće troškove Udruženja (struja, voda, materija…), a riječ je o 1730 USD, odnosno 2.709,09 KM.

 

Ovom prilikom se zahvaljujemo gosp. Mahi Karajiću na tome što svake godine se sjeti naših polaznika, kao i svakom donatoru ponaosob, a to su:

MAHO KARAJIĆ

A & C TRANSPORT COCO DURATOVIĆ

EAGLE TRANSPORTATION LLC ZLATKO BEGANOVIĆ

RIZAH SARAJLIJA

ADO RIZVAN

FERID ŠABIĆ

ALEN ŠABIĆ

JASMINKO FEXI KESEROVIĆ

SELMIR MUSTEDANAGIĆ

BEGO ELEZOVIĆ

SAMIR KESEROVIĆ

AMIR KESEROVIĆ

AZIZ SUVIC

EDO AHMETOVIĆ

DZEMAL AHMETOVIĆ

HANAN KURTIĆ

ENVER ĆATIĆ

MENSUR I DIJANA RAMIĆ

Pročitaj cijeli članak

Aktivnosti u prvom tromjesečju projekta UČENJE JE ZABAVA

U našem udruženju, tokom proteklog period, sa početkom od 01.09. ove godine započeto je izvođenje projekta ”Učenje je zabava” u okviru kojeg smo imali razne aktivnosti. Što je bitno za istaknuti jesu naše edukativne i kreativne radionice za djecu kojih je u ovom periodu realizirano 3 na temu: saobraćaj, jesen, dječija prava. Time su djeca učila kako sigurno učestvovati u saobraćaju, godišnja doba, jesenje plodove, neka od osnovnih dječijih prava i tome slično, a zatim su izrađivani kreativni radovi na spomenute teme čime smo poticali njihovu maštu, kreativnost, motoričke vještine, preciznost i ustrajnost u izvršenju zadataka.

Ovim projektom jedan od zadataka bio je i organizirati kreativne radionice za roditelje sa njihovom djecom, što je bilo nešto novo za njih i učestvovali su vrlo rado. Izrađivali su već poznate ukrasne vazne, zatim čestitke povodom nadolazećih praznika. Ovakvih sastanaka od početka realizacije projekta bilo je tri, a slike možete pogledati na našoj facebook stranici I mi postojimo (We exist too).

Udruženje je pored ovih aktivnosti učestvovalo na seminarima, okrluglim stolovima i sl. U cilju unapređenja udruženja ali i poboljšanja stanja djece sa teškoćama u društvu. Ostvarili smo suradnju sa Ministarstvom obrazovanja USK-a gdje smo prisustvovali radnom sastanku na temu Inkluzija djece sa teškoćama. Zatim u našem gradu sastali smo se sa članovima OSCE-a kako bi raspravljali o temi i pronašli rješenja kako graditi koheziju u lokalnoj zajednici Velike Kladuše, u okviru organiziranog okruglog stola.  Neke od aktivnosti koje bi još istakli je i naša posjeta vrtiću ”Kolibrić” povodom dana Dječije nedjelje i prisustvovanje priredbi povodom Dana državnosti koju je organizirala Prva osnovna škola.

O ovim našim aktivnostima smo obavještavali javnost putem naše facebook stranice I mi postojimo.

Nadamo se da ćemo i u narednom periodu učestvovati na raznovrsnim sastancima i aktivnostim kako bi naša djeca stekla nova iskustva i poboljšalo se njihovo stanje u društvu, te ostvariti sve zacrtane aktivnosti našim projektom.

Pročitaj cijeli članak
Translate »