Arhiva

Pomoc za malog Elvana Nasufovica

Dana 22.11.2012. u nase Udruzenje dosla je majka malog Elvana kako bi se obratila za pomoc u lijecenju. Porodica malog Elvana živi u okolini opcine Velike Kladuse, naselje Stabandza u jednoj sobi od 20 kvadrata, bez ikakvih higijenskih uslova za normalan zivot dostojan covjeku, a nema ni vode ni kupatila ni struje.

Oba roditelja su nezaposlena, a Elvan je najmladji od troje djece u porodici.

Mali Elvan je nakon temperaturnog šoka koji je dozivio kao desetomjesecna beba obolio, prestao je pricati I hodati. Svakodnevno ima konvulzije I napade, a lijecnici nakon svih pokazani znakova bolesti sumnjaju na Dravet sindrom. Jedino kroz genetsko I metabolicko ispitivanje moze se saznati da li je ova sumnja istinita. Genetsko i metabolicko ispitivanje mora se izvrsiti van prostora BiH I iznosi dosta novaca za koje roditelji nemaju sredstava.   (više…)

Pročitaj cijeli članak

Posjet udruženjima u Karlovcu

Uz prethodni dogovor, dana 15.11.2012. godine posjetili smo dvije Udruge u Karlovcu, u republici Hrvatskoj. Radi se o Udruzi osoba s invaliditetom Karlovacke zupanije I Udruzi djece s poteskocama u razvoju “Zvoncici”. Sastanak se odrzao u prostorijama Saveza Udruga invalida Karlovacke zupanije s pocetkom u 12.00 sati.

Na sastanku je ispred Udruge “Zvoncici” bila prisutna gosp. Snjezana Cop – predsjednica Udruge, a ispred Udruge osoba s invaliditetkom Karlovacke zupanije – UOSIKAŽU bili su prisutni gosp. Gordana Jurčević, predsjednica Udruge gosp. Marica Poljančić, izvršna direktorica, te gosp. Antonija Vučić, koordinatorica projekata. (više…)

Pročitaj cijeli članak

Posjet ucenika Prve srednje skole “Dr. Husein Dzanic”

Dana 23.10.2012. godine, povodom Bajramskih praznika nase Udruzenje posjetili su ucenici Prve srednje skole “Husein Dzanic”. Ucenici su nakon prve posjete Udruzenju, gdje su se upoznali sa svim nasim aktivnostima, pokrenuli humanitarnu akciju kojom su prikupili slatkise I igracke za djecu polaznike, te urucili novcanu donaciju od 95,00 KM koja je uplacena na racun Udruzenja.

I nakon praznika ucenici su zajedno s nekoliko profesora ponovo posjetili nase Udruzenje, urucivsi slatkise  za djecu te iskazali I daljnu zelju za potporom I pomoci za djecu s posebnim potrebama. (više…)

Pročitaj cijeli članak
Translate »