Arhiva

Zavrsena prva faza projekta “Jednaka prava za sve”

U saradnji s In Fondacijom iz Banja Luke Udruzenje roditelja djece I mladih s posebnim potrebama “I mi postojimo” zapocelo je 01.07.2012. sa realizacijom projekta “Jednaka prava za sve”. Navedeni projekt se sastoji od dvije faze; prva faza obuhvata sanaciju postojece prostorije Udruzenja, a druga faza edukaciju roditelja, te edukaciju djece s posebnim potrebama.

S pocetkom mjeseca oktobra zavrsena je prva faza projekta. Tijekom te faze izvrseno je renoviranje postojece prostorije sto je podrazumijevalo zamijenjenu postojece stolarija, te su obnovljeni zidovi I stavljeni podovi. Tijekom mjeseca septembra postojeca prostorija se namjesta, te se odrzavaju sastanci s roditeljima djece zbog dogovora oko termina za edukacije. (više…)

Pročitaj cijeli članak

Apel za pomoć

Postovani!

Ove slike koje gledate su slike naseg malog Ednana Miljkovica. On je dijete rodeno s dijagnozom Hydrocephalus. Kao maloj bebi ugradena je pumpica koja je trebala da vadi vodu iz mozga, medutim Edo nije imao srece s tom pumpicom, jer mu se stalno zacepljala. S obzirom na stalno zacepljanje mali Ednan je od januara ove godine imao 14 operacija I pao na tezinu od 7.600 kg, a dijete je od 3godine. Edo vise ne hoda, ne prica I ne moze da guta, iako je prije operacija sve navedeno mogao.Svaki dan njegovoj majci Semsi je sve tezi.

(više…)

Pročitaj cijeli članak
Translate »