Arhiva

Aktivnosti Udruženja – proljeće 2012

 

Kada govorimo o aktivnostima i radu našeg Udruženja, moramo Vam napomenuti da nismo u mogućnosti svakodnevno stavljati i pisati nova dešavanja, jer nam to ostale obveze i briga za naše članove, ne dopuštaju. S toga, probat ćemo usvojit praksu da barem nakon mjesec-dva stavljamo naše najvažnije aktivnosti, dok pobliže aktivnosti, slike i događanja možete i redovito pratiti na našoj Facebook stranici I MI POSTOJIMO.

Mjesec mart i april su stvarno bili jako radni za sve nas u Udruženju. Kako smo se i susretali s novim članovima, tako i u ova dva mjeseca smo ostvarili značajne posjete naših sugrađana i dragih ljudi koji su nam pomogli.

Početkom mjeseca marta svojom posjetom nas je iznenadio naš sugrađanin gosp. Maho Karajić, koji radi i živi u dijaspori. Prilikom susreta i sastanka s gosp. Mahom imali smo priliku otvoreno popričati o našim brigama i problemima s kojima se susrećemo u radu našeg Udruženja. Također, važno je istaći da nakon ovog susreta s radom našeg Udruženja i drugi građani naše dijaspore bivaju upoznati o ciljevima i zadacima „I MI POSTOJIMO“ diljem SAD-a.

Kako smo i prethodno pisali, a sva djeca željno iščekivala taj dan, u mjesecu martu dobili smo donaciju gosp. Zare Hušidića. Sva djeca, redoviti polaznici, njih 18 trenutno, kao i mi edukatori dobili smo Adidas majice kratkih rukava i ruksake idealne za naše izlete. Sva djeca bila su jako sretna i zadovoljna ovom donacijom, a posebno naš član Mehmed kojem se napokon ostvario san, te pored majice i ruksaka dobio i kopačke koje su mu bile velika želja. Ovom prilikom, kako u naše, tako i u ime sve djece i njihovih roditelja odajemo zahvalnost gosp. Zari na ovoj donaciji, te se nadamo da naša suradnja neće ostati na ovome, te da će i drugi slijediti njegov primjer i našoj djeci  vraćati osmjeh na lica.

Mjesec mart smo zaključili s humanitarnom akcijom Moto kluba „Salko Dinamitaš“ iz D. Lučka, gdje se za naše članove održao humanitarni party i prikupljanje novčanih sredstava neophodnih  za rad Udruženja. Tom prilikom su se skupila novčana sredstva da bi se kupio računar neophodan za potrebe rada Udruženja.

U mjesecu aprilu, dobili smo i nove članove-polaznike naših radionica, te aktivno radili i na ostalim zadacima.  Ovaj mjesec ostvarili smo i posjetu zastupnika u skupštini USK-a gosp. Ismet Dolić kojeg smo upoznali sa svim nepravilnostima i zakonskim problemima s kojim se susreću naši članovi. Gosp. Ismet je dao punu potporu našem radu i aktivnostima, te obećao kroz zastupnička pitanja pokrenuti raspravu o ovoj ugroženoj skupini.

Najdraže nam je spomenuti i napisati vam za super proslavu rođendana naše drage Mike, Almire Brkić o kojoj smo vam pisali. Razloge za slavlje, pored 31 god. života Mika je imala stvarno ove godine na pregršt. Torta, poklone, muzika sve smo mi to imali i pripremili, i vjerujte super proslavili. (više…)

Pročitaj cijeli članak
Translate »