Arhiva

Članovi Udruženja „I mi postojimo“ proslavili Kurban bajram

Udruženje roditelja i djece sa posebnim potrebama „I mi postojimo“ u ponedjeljak, 07. novembra, sa svojim članovima obilježilo je veliki muslimanski praznik Kurban bajram. Za djecu i roditelje upriličen je doručak u Ćevabdžinici „Kvarta“. U povodu bajramskih praznika ovih dana Crveni križ Velika Kladuša bajramskim paketima obradovao je deset socijalno najugroženijih porodica, članova ovog Udruženja.

Sa bajramskim paketićima ovih dana obradovano je i 174 učenika od prvog do petog razreda „Prve osnovne škole“ Velika Kladuša. Riječ je o akciji koju je pokrenula učiteljica ove škole Halida Pehlić, a koju su podržali brojni donatori iz Sjedinjenih Američkih država, Sarajeva i Velike Kladuše.

(više…)

Pročitaj cijeli članak

Članovi udruženja ”I mi postojimo” obilježili Ramazanski bajram

U organizaciji Udruženja roditelja, djece i mladih sa posebnim potrebama „I mi postojimo“ Velika Kladuša povodom Ramazanskog bajrama u Gradskoj sportskoj dvorani upriličeno je druženje članova i donatora udruženja, te podjela prigodnih novčanih sredstava djeci članovima udruženja. Druženju su prisustvovala djeca sa svojim roditeljima, predstavnici udruženja, kao i predstavnici Općinskog organa uprave Velika Kladuša.Predsjednica udruženja Umija Pajazetović istaknula je zadovoljstvo organizacijom ovakvog druženja, te odazivom djece i njihovih roditelja. Ovim druženjem, udruženje je imalo namjeru pokazati roditeljima i djeci da neko na njih misli, te obradovati djecu prigodnim bajramskim poklonima. Ovom prilikom uručene su i Zahvalnice svim donatorima koji pomažu da udruženje ostvari svoje ciljeve i uljepša živote dječice sa posebnim potrebama.

(više…)

Pročitaj cijeli članak

Predstavnici udruženja “I mi postojimo” u uredu Općinskog načelnika

Općinski načelnik Admil Mulalić danas je u svom uredu razgovarao sa predsjednicom Umijom Pajazetović i članovimaUdruženja roditelja, djece i mladih sa posebnim potrebama „I mi postojimo“.

Tema sastanka je bila upoznavanje Općinskog načelnika sa do sad urađenim aktivnostima, te iznošenje trenutne situacije i problematike sa kojom se Udruženje bavi.

Umija Pajazetović, predsjednica Udruženja “ I mi postojimo “ iznijela je prijedlog da se pokrene mala akcija u sklopu koje bi se izvršilo prikupljanje novčanih sredstava putem lokalnih sredstava informisanja za Rabiju Karahodžić, koja se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji i čije dvogodišnje dijete boluje od Dauwnovog sindroma, a koja je ovom prilikom i sama prisustvovala sastanku.

 

Pročitaj cijeli članak
Translate »